Boktips

Här delar vi med oss av böcker som är läsvärda inom ämnet psykisk (o)hälsa.

FörstaHjälpenförkänslor
Titel: Första Hjälpen för känslor – praktiska råd när livet gör ont
Författare: Guy Winch
Antal sidor: 278
Format: Pocket
Förlag: www.libris.se

Innehåll: De flesta av oss har en förbandslåda hemma så vi kan behandla oss själva när vi har ont. Men plåster och bandage kan också behövas för våra själsliga sår.
Första Hjälpen för känslor är till för dig som har lindrigt ont i själen. Psykologen Guy Winch har fyllt en praktisk förbandslåda för många av de själsblessyrer som Du kan råka ut för till vardags. Du kanske har misslyckats, fått nej av någon som du verkligen vill vara tillsammmans med eller du känner dig bara utanför. Kanske kan du inte låta bli att älta. Winch berättar om situationer och lösningar och lär ut hur du på egen hand bäst behandlar små känslorskador och om bästa sätten för att snabbt få dem att läka – utan onödiga komplikationer.


vad-hjalper-vagar-till-aterhamtning-fran-svara-psykiska-problem

 

Titel: Vad hjälper? Vägar till återhämtning från svåra psykiska problem
Författare: Alain Topor
Antal sidor: 256
Format: Kartong
Förlag: www.adlibris.com

Innehåll: De flesta människor som drabbas av psykisk ohälsa återhämtar sig helt eller delvis. Att återhämta sig betyder inte att man nödvändigtvis är fri från alla symtom utan kan även innebära att man kan hantera dem och leva ett acceptabelt liv. Bland läkare, vårdpersonal och även bland dem som själva har psykiska problem finns en utbredd pessimism om möjligheterna att återhämta sig. Men i dag har vi tillgång till forskningsresultat som motsäger föreställningar om de psykiska störningarna som varande livslånga, kroniska sjukdomar. Forskning visar att de flesta människor som exempelvis fått psykiatrins mest belastade diagnos – schizofreni – återhämtar sig.